× بستن تبلیغات
اکتبر
18
2017

دانلود دانلود مقاله بیماری های گیاهان زینتی

درس بیماری­های گیاهان زینتی درسی و چهار جلسه تشریح می­كنیم قبل از شروع درس، ابتدا با قارچ­ها، ویروس­ها، نماتودها، باكتری­ها و یا بطور كلی عوامل زنده­ای كه موجب بیماری در گیاهان زینتی می­شود آشنا می­شوید
قارچ­ها و باكتری ها چند هزار سال پیش برای بشر مشخص بودند و از مهم ترین عوامل پوسیدگی و فساد در سطح زمین محسوب می­شوند
دسته بندی کشاورزی و زراعت
فرمت فایل doc
حجم فایل 45 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 36

دانلود مقاله بیماری های گیاهان زینتی

فروشنده فایل

کد کاربری 7169

آشنایی با عوامل زنده بیماری زا درس بیماری­های گیاهان زینتی درسی و چهار جلسه تشریح می­كنیم. قبل از شروع درس، ابتدا با قارچ­ها، ویروس­ها، نماتودها، باكتری­ها و یا بطور كلی عوامل زنده­ای كه موجب بیماری در گیاهان زینتی می­شود آشنا می­شوید. قارچ­ها و باكتری ها چند هزار سال پیش برای بشر مشخص بودند و از مهم ترین عوامل پوسیدگی و فساد در سطح زمین محسوب می­شوند؛ مخصوصاً دراكوستیم­های جنگلی یا گلخانه­ایی از عامل اصلی تجزیه سلولت و لیگنین محسوب می­شوند و عناصری چون نیتروژن، فسفر، پتاسیم، سولفور، آهن، كلسیم، روی، منگزیم را آزاد می كنند. قارچ­ها به سرعت وارد مواد غذایی می­شوند یا اینكه بعد از مرگ در طبیعت درختان را به یك اكوسیستم معینی هدایت می كنند و در تولید توده یوماس یا توده زنده دخالت دارند؛ بنابراین این موجودات محصول تخریب فرآورده­های چوبی از جمله چوب های استفاده شده در ریل­های راه آهن، تیرك های برق، مخابرات و نیرو و همچنین الوارها و درب و پنجره ساختمان­هایی كه انسان ها در آن سكونت دارند هستند. قارچ­ها و باكتری ها از مواد مختلف به عنوان غذا استفاده می­كنند و از این رو قادرند به تعدادی از گیاهان زینتی، گیاهان جنگلی، گیاهان زراعی وباغات حمله ور بشوند. حتی انسان از دست قارچ­ها در منازل در آسایش نیست یعنی اگر رطوبت یخچال بالا باشد میوه­جات در داخل آن كپك می­زنند. بنابراین انسان برای حفاظت مواد غذایی خود با روش­های مختلفی چون شور كردن، خشك كردن، منجمد كردن، اشعه تاباندن، حرارت دادن و نیز استفاده از مواد نگهدارنده یا شیمیایی بهره می­گیرد. بعضی از قارچ­ها و باكتری­ها، مواد سمی را تولید می­كنند و یا زهره آبه­هایی را تولید می­كنند كه به آنها مایكوتوكسین گفته می­شود. مثلاً افلوتوكسین به وسیله قارچ اسپویج جلگه فلوگوس و اسپویج پارازیتی چوز به وجود می آید. همچنین بعضی از پلسدیم­ها مواد غذایی چون بادام زمینی، گردو، ذرت و پسته را آلوده می­كند و وقتی كه انسان این ها را استفاده می­كند دچار بیماری های وحشتناكی از جمله سرطان می­شود. بعضی از قاچ­ها مثل كلبس سب پورپوریاها، آسكار پودهای سمی را تولید می­كند و وقتی انسان از آردی مصرف كند كه حاوی این ماده سمی باشد سیستم عصبی او را بهم می زند یا اینكه در زنان موجب سقط جنین می شود. قارچ­ها و باكتری­ها، انواع و اقسام بیماری های تیاسان زینتی از جمله سفیدك دروغی، پودری، سیاهك، پوسیدگی و لكه برگی­ها را به وجود می­آورند. حتی می توانند بیماری­های پوستی مثل می پوز را در انسان بوجود بیاورند. قارچ ها و باكتری­ها تركیبات مهم دارویی دارند و مشهورترین تركیبات ضد باكتریائی در تاریخ دیده شده كه از پلامین از پنسلیوم استخراج شده است. مقدمه و تاریخچه بیماری‌ها زندگی بشر به وجود و سلامتی گیاهان زنده وابسته است كه نقش بسیار مهمی در زیباسازی مكان ها ایفا می­كنند. توجه انسان ها به این گیاهان زیبا به زمان سومری­ها و مصری ها بر می­گردد قدمتی حدود 3500 سال پیش دارد. اهمیت بیماری های گیاهی غالباً ناشی از خساراتی است كه با بروز اپیدمی یا خسارت معمولی به گیاهان زینتی و محصولات آنها وارد می كنند اما خسارت معمولی بیماری­ها در گیاهان بیشتر و با اهمیت تر از خسارت اپیدمی آنهاست. واین خسارت در كشو­رهای پیشرفته به چند درصد كل محصول برآورد شده است اما در كشورهای غیر پیشرفته به چندین درصد كل محصول بالغ می­شود. در آمریكا طبق آماری كه وجود دارد خسارت سالیانه بیماری ها قبل از تورم سال های اخیر به سه میلیارد دلار برآورد شده است. در ایران از میزان خسارت بیماری های گیاهان زینتی اطلاع دقیقی در دست نیست هر چند خسارت ناشی از بیماری ها در ایران می توانیم حدود 15تا20درصد كل محصول تخمین بزنیم. گیاهان زینتی بخش بسیار كوچكی در بین گیاهان را تشكیل می­دهند كه گاهی اوقات حدود 10 تا 50 درصد خسارت وارد می كنند. دو بیماری گیاهی از زمان های بسیاری مورد شناسایی انسان قرار گرفتند. حتی در زمان های قدیم عقاید خرافی درمورد بسیاری از پدیده­های طبیعی از جمله بیماری های گیاهی در اجتماع حاكم بوده است كه آنها را اثر خشم خدایان برای مجازات كشاورزان می­پنداشتند. حتی گاهی اوقات برای این بیماری ها خدایانی را خلق می­كردند به عنوان مثال روپلیس رب گندم بود كه همه ساله در فصل بهار به خاطر فعالیت خشم او مراسم مذهبی توام با قربانی بر پا می­گردید. در قرن هفدهم فرضیه تولید خود به خودی پا بر جا بود تا اینكه از دانشمندان از جمله نشلیونسبت به آن شك و تردید كرد و به طور كلی توانست درسال1927 اسپور قارچ ها را مورد مطالعه قرار بدهد. در نیمه اول قرن نوزدهم یعنی سال 1845 بیماری خطرناكی به نام بیماری بادزدگی سیب زمینی در اروپا اتفاق افتاد كه سبب قحطی شد و به طور كلی جمعیت 8 میلیونی كشور ایرلند به علت قحطی و مهاجرت 2 میلیون كاهش پیدا كرد.

انجمن تخصصی وب هاستینگ   هاست ایران     وب هاستینگ   افزایش ممبر کانال تلگرام

تبلیغ کانال تلگرام   سایت آگهی   تبلیغات اینترنتی ثبت آگهی رایگان  سایت مقاله  دانلود مقاله  دانلود پایان نامه

درباره نویسنده:

فرستادن دیدگاه

نوشته‌های تازه

× بستن تبلیغات